MEFANET logo
MEFANET GAMES logo
 

Suicidalita

Autor: MUDr. Jitka Hüttlová, Mgr. Lenka Šnajdrová, Ph.D.

Instituce: Lékařská fakulta Masarykovy univerzity

Lékařská disciplína: Psychiatrie, psychologie, sexuologie

Vzdělávací úroveň: Základní úroveň

RZP přiváží na Krizové centrum FN Brno ženu po intoxikaci medikamenty. Dle dostupné dokumentace je somaticky sledována pro hypothyreózu (užívá Euthyrox), jinak zdravá. Je svobodná, bezdětná, více informací není aktuálně k dispozici. Dle posádky RZP pacientka zanechala dopis na rozloučenou (dopis s sebou nemají) a užila ne zcela známé množství léků (cca 40 tbl. Rivotril 0.5 mg). Na KC přivezena na lehátku, pro výraznou malátnost není schopná přejít z lehátka na sedačku.


Vyšetření: Somnolentní – na důraznější oslovení nebo dotyk otevře oči, správně sdělí své jméno, adresu, dnešní datum. Neví, kde přesně se nachází, ale správně posoudí, že v lékařském zařízení. Odpovídá velmi stručně, opakovaně během pohovoru opět rychle usíná.

Na většinu otázek (př. co se dnes přihodilo, odkud jí přiváží, jak se cítí) není schopná odpovědět a usíná. Na otázku, jestli užila větší množství léků, odpovídá, že ano. Když je tázána na množství a druh léků, opakovaně mění údaje, říká, že si nevzpomíná, mezi odpověďmi opět usíná.

Přejít na
ol.mefanet.cz

publikováno: 16. 7. 2014 | poslední úpravy: 16. 7. 2014